3 voordelen van een financieel adviseur Amsterdam

New year, same me. Geen nieuwe versie van mezelf, maar wel een verbeterde versie. Nu ik heb geproefd van de vrijheid die thuiswerken mij biedt, wil ik bijna niet meer zonder. Toch moet er wel brood op de plank komen. Ook na mijn 67e, als ik met pensioen mag/ga. Of eerder, als het zou kunnen.

Ik heb zelf wel wat kaas gegeten van financiën, maar niet genoeg om te zeggen dat ik weet hoe ik eerder kan stoppen met werken. Dus besloot ik met een financieel adviseur in Amsterdam af te spreken. En dit is wat ik heb ervaren. Opgesomd in drie voordelen.

1. Profiteer van de kennis

Een financieel adviseur is de hele dag bezig met, je kunt het al raden, geld. En hoe je met geld verschillende dromen en doelen kunt verwezenlijken. Je wordt ook niet zomaar financieel adviseur. Zij hebben heel wat kennis in huis. Kennis die ik niet heb.

Vaak hebben ze kennis over hypotheken, scheidingen, leasen of het afsluiten van leningen en beleggen. Zoals ik al zei: ik heb de kennis niet. En aangezien een huis de duurste aankoop voor mij wordt, ik niet zomaar ga beleggen en leasen aantrekkelijker zo lijken dan het is, wil ik zeker weten dat ik het juiste doe. Door in gesprek te gaan met een adviseur, kan ik mijn kennis ook uitbreiden en direct toepassen aan de hand van goede tips die speciaal voor mij gelden. Aan algemene tips heb ik niets.

2. Advies is altijd 100% op maat

Oké, je moet echt open kaart spelen met een adviseur. Anders heb jij er niets aan en kan een adviseur je niet goed (genoeg) helpen of begeleiden.

Jij hebt vaak een doel of droom. Anders zoek je niet naar nieuwe mogelijkheden en klop je ook niet zomaar bij een partij als Excellent Finance aan. Echter weet je nog niet hoe je de stappen richting dat doel het beste kunt zetten. Een financieel adviseur helpt je daarbij. De kennis en ervaring van een financieel adviseur vormen een deel van het advies. Jouw situatie biedt de input om een passend advies te geven. Iemand die een kleine buffer heeft, wordt niet vaak geadviseerd om te beleggen of extra af te lossen. Iemand met veel spaargeld kan dat dan weer wel. Er wordt altijd naar jouw persoonlijke situatie gekeken.

3. Wegwijs in de wereld van keuzes

Heb je jezelf al verdiept in de wereld van financiële mogelijkheden? Dan weet je dat er meer dan genoeg keuzes zijn. Gevolg: keuzestress! Wat past het beste bij jou op dit moment? En wat als jouw situatie veranderd, past die keuze dan nog steeds goed bij je? Financiële opties worden vaak te moeilijk gemaakt. Een financieel adviseur maakt het makkelijk. Overzichtelijk. En begrijpelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *